/ Fisk / Enkel fiskgryta

Enkel fiskgryta

Jessica den 5 februari, 2017 - 12:08 i Fisk

Fiskgryta 4 portioner

  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 3 stjälkar selleri
  • 1 röd paprika
  • smör eller ghee
  • 1 msk curry
  • 1 msk dragon
  • 0,5-1 tsk cayenne peppar
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk kokosgrädde
  • 500 g fryst torskrygg
  • 200 g frysta räkor
  1. Tina fisken och räkorna.
  2. Smält smör eller ghee i en stor stekgryta eller kastrull och tillsätt pressad vitlök. Finhacka den gula löken och tärna morötter, paprika och selleri fint. Vänd ner i grytan tillsammans med curry, dragon, cayenne och salt. Rör runt och fräs 5-10 minuter.
  3. Skär torsken i ca 3×3 cm bitar. Lägg ner dessa i grytan tillsamman med vinäger, krossade tomater och kokosgrädde. Låt sjuda 10 minuter. Tillsätt räkorna mot slutet, bara precis så att de blir varma.

Vill du höja smaken på grytan ytterligare så tillsätt ett kuvert saffran när du rör ner de andra kryddorna. Servera gryta som den är eller tillsammans med blomkålsris. Enjoy!

0 KOMMENTERA

Lämna gärna en kommentar nedan

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *