/ Kött / Kålpudding med lammfärs, vitlök och chili

Kålpudding med lammfärs, vitlök och chili

Jessica den 15 februari, 2017 - 19:37 i Kött, Recept

Ni får ha överseende med att det kommer bli en hel del recept framöver! Jag tar med mig några från gamla bloggen (sockertjocken.se) men laborerar för fullt med nya magsmarta recept:D Här följer en gammal goding i nytappning. Att välja lammfärs framför annan färs ger en fetare och mer smakrik kålpudding. Våga prova, du kommer inte bli besviken!

Kålpudding med lammfärs, vitlök och chili  4 port

  • 600 g lammfärs (eller blandfärs)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 gula lökar
  • 1 röd chili
  • 800 g vitkål
  • 50 g smör, ghee eller kokosolja
  • salt
  • frysta lingon
  • 4 stora morötter
  1. Finhacka gul lök och chili. Blanda med färs och pressad vitlök i en bunke. Krydda med salt och blanda väl. 
  2. Hacka kålen grovt och stek mjuk i smör i en stor stekgryta 15-20 minuter. Rör om då och då.
  3. Lägg hälften av kålen i botten av en ugnssäker form. Fördela färsblandningen ovanpå, tryck ut med händerna till ett jämnt lager och toppa sedan med resten av kålen.
  4. Sätt in i 150 graders ugn (varmluft) ca 30 minuter.
  5. Servera tillsammans med lingon och rårivna morötter. 

0 KOMMENTERA

Lämna gärna en kommentar nedan

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *