/ Fisk / Räkor i currysås

Räkor i currysås

Jessica den 19 februari, 2017 - 09:59 i Fisk, Gryta

Räkor i currysås 4 portioner

  • 500 g skalade räkor
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • kokosolja att steka i
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 3 dl kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1,5 msk buljong
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och peppar
  • 800 g blomkål
  1. Finhacka paprika, chili och lök. Stek på medelvärme ca 5 minuter i kokosolja tillsammans med pressad vitlök, curry och gurkmeja.
  2. Blanda sedan ner kokosmjölk, buljong, vatten och tomatpuré. Låt koka ihop ytterligare 5 minuter. Vänd ner räkorna så de blir varma precis innan servering.
  3. Riv blomkålen på grövsta sidan på ett rivjärn alternativt kör till ”ris” i mixer. Lägg i en kastrull och fyll på med vatten. Koka upp och sjud 5 minuter.
  4. Servera grytan tillsammans med riset.

Blir det mat över så frys in riset för sig, det blir väldigt blött annars.

0 KOMMENTERA

Lämna gärna en kommentar nedan

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *