/ Fisk / Sashimi

Sashimi

Jessica den 19 februari, 2017 - 08:16 i Fisk, Recept

Det här är lätt en av mina favoritfrukostar! Jag brukar köpa en halv laxsida som jag sedan skära i tunna skivor
och fryser in i portionsförpackningar. 

Sashimi 2 portioner

  • 200 g rå lax
  • 2 avokado
  • 10 cm gurka 
  • 40-60 g blandade gröna blad
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • glutenfri sojasås eller tamarisoja
  • flingsalt
  1. Ta fram och tina laxen i god tid innan servering.
  2. Rosta sesamfrön i torr stekpanna. (Gör gärna en större laddning som du sedan förvarar på burk.) 
  3. Lägg upp salladsbladen på en tallrik. Skiva avokado och gurka och lägg ovanpå bladen. Lägg därefter på laxen och toppa med rostade frön, flingsalt och sojasås.

 

0 KOMMENTERA

Lämna gärna en kommentar nedan

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *