/ Fisk / Makrill i ugn

Makrill i ugn

Jessica den 20 februari, 2017 - 20:06 i Fisk

Det är helt klart festligare med hel makrill, men när det inte finns att tillgå fungerar fileér finfint! Att tillaga fisken i ugnen sparar både tid i form av att slippa ha koll, samt att resultatet blir bättre än vid stekning. Jag håller en låg temperatur i ugnen då jag helt enkelt tycker att fisken blir saftigare och godare. Har du ont om tid kan du alltid öka värmen och på så sätt korta tillagningstiden. 

Makrill i ugn 4 portioner

  • 600 g makrill (hel eller filéer)
  • salt, svartpeppar
  • 1 citron i skivor
  • finklippt dill
  1. Sätt ugnen på 100 grader. 
  2. Lägg hälften av fileérna i en ugnssäker form med skinnsidan neråt. Krydda med salt, svartpeppar och strö över rikligt med dill. Lägg på citronskivor och avsluta med resten av fileérna. 
  3. Tillaga ca 25 minuter i ugn. De ska uppnå 55 grader i innertemp.

Servera gärna med min peppriga coleslaw, eller min sallad på jordärtsskocka och potatis. Fast food när den är som bäst!

0 KOMMENTERA

Lämna gärna en kommentar nedan

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *