/ Ägg / Frittata

Frittata

Jessica den 21 februari, 2017 - 19:28 i Ägg

Så enkelt, så gott, så snabblagat!

Frittata med bacon och mozzarella 2 portioner

  • 4 ägg
  • 200 g zucchini
  • 100 g purjolök
  • 100 g nitritfritt bacon 
  • 1 pkt buffelmozzarella (ca 100 g)
  • 1 tomat
  • salt och svartpeppar
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Strimla baconet och skiva zucchinin i 1/2 cm tjocka skivor och dela sedan dessa på mitten så det blir halvmånar. Skiva purjon fint. Stek tillsammans i en stekpanna tills baconet får lite färg.
  3. Häll ner bacon och grönsaker i en liten (20×25 cm) ugnsfast form. Tärna mozzarellan och lägg denna ovanpå grönsaksfräset.
  4. Vispa ihop äggen och häll blandningen i formen. Dela tomaten på mitten och ta bort kärnorna (använd i en sallad vid annat tillfälle) och dela i 8 klyftor. Tryck sedan ner klyftorna i frittatan.
  5. Krydda med salt och svartpeppar och ställ in i ugnen 20-25 minuter.

Låt svalna något innan du skär upp den. Ät som den är eller tillsammans med en stor sallad.

0 KOMMENTERA

Lämna gärna en kommentar nedan

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *