/ Kött / Meatzza

Meatzza

Jessica den 21 februari, 2017 - 19:17 i Kött

Det här är en annorlunda pizza där botten består av färs (meat – meatzza, fyndigt va?!) Jag gillar den här varianten så mycket! Dels för att den går snabbt att göra, men även för att den blir så himla god! Fyllningen går att variera i det oändliga, låt tycke och smak sätta gränserna. Nedan ser du vad jag brukar ha på min meatzza. Enjoy!

Meatzza 4 portioner

  • 500 g nötfärs
  • 2 dl krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk oregano
  • salt och peppar
  • 100 g champinjoner
  • 0,5 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 20 svarta oliver
  • 80 g riven fårost
  • oregano
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ta fram en ugnsplåt och tryck ut köttfärsen till en tunn, rektangulär meatzza-botten. Krydda med salt och peppar.
  3. Blanda ihop alla ingredienserna till tomatsåsen, dvs krossade tomater,
  4. tomapuré, vitlök, sambal och oregano. Smaka av med salt och peppar. Bred såsen över färsen.
  5. Skiva grönsakerna fint och toppa meatzzan med dessa. Riv osten och avsluta med denna. Krydda med oregano och sätt in i ugn ca 15-20 minuter.  Var beredd på att meatzzan krymper en del.
  6. Servera tillsammans med pizzasallad!

Och du, det går bra med annan rivbar ost med om du inte gillar fårost eller är okej med ”vanlig” ost 😉

0 KOMMENTERA

Lämna gärna en kommentar nedan

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *