/ Kyckling / Flygande Jacob på kokosgrädde

Flygande Jacob på kokosgrädde

Jessica den 8 mars, 2017 - 16:00 i Kyckling

Svårt att misslyckas med ett recept som innehåller banan, bacon och nötter 😀

Flygande Jacob på kokosgrädde 4 portioner

  • 1 pkt bacon
  • 1 stor banan
  • 1 grillad kyckling (eller 500 g färdigtstekt kycklingkött)
  • 3 dl kokosgrädde
  • 0,5 dl Heinz chilisås
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk curry
  • 1 dl salta cashewnötter
  • 600 g vitkål
  • ghee eller smör
  • 0,5-1 msk curry
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Fördela kycklingköttet i en ugnssäker form. Skiva bananen och lägg denna ovanpå.
  2. Bland kokosmjölk med chilisås, sambal och curry. Häll sedan såsen över kycklingen. Gratinera ca 20 minuter mitt i ugnen.
  3. Skär baconet i småbitar och stek knaprigt. Strö bacon samt hackade nötter över gratängen innan servering. 
  4. Strimla vitkålen med osthyvel. Stek mjuk i ghee eller smör tillsammans med curry. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera grönsakerna till gratängen. 

Det går också bra att byta ut den smörfrästa viktålen mot sjögräs- eller shiratakinudlar.

0 KOMMENTERA

Lämna gärna en kommentar nedan

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *