/ Godis / Honungsrostade cashewnötter med chili och flingsalt

Honungsrostade cashewnötter med chili och flingsalt

Jessica den 10 mars, 2017 - 12:00 i Godis

 

Ibland blir resultatet bättre än vad man tänkt sig. Och så blev det i det här fallet. På gott och ont 😉 Men man kan ju alltid dubbla recepet för att gardera sig. 

Honungsrostade cashewnötter med chili och flingsalt, 200 g

  • 200 g naturella cashewnötter
  • 1 msk honung
  • 1 msk kokosolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1-2 tsk flingsalt
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Sätt en kastrull på spisen och smält honung samt olja. Blanda ner sambal. Vänd ner nötterna och rör runt så de blir helt täckta av di goe kryddorna.  
  3. Sprid sedan ut nötterna i en form, alternativt på en bakplåtspappersklädd plåt. Ta hjälp av en slickepott och se till att få ut allt gott som dröjer sig kvar i kastrullen.
  4. Placera plåten mitt ugnen och låt nötterna vara inne 15-18 minuter. Mina är perfekta i färg och konsistens efter 17 minuter, så ha koll!
  5. Ta ut formen från ugnen och strö saltet över nötterna. Låt sedan svalna helt innan servering.

0 KOMMENTERA

Lämna gärna en kommentar nedan

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *