/ Godis / Nötchokladbollar med kaffe och kanel

Nötchokladbollar med kaffe och kanel

Jessica den 17 mars, 2017 - 12:00 i Godis, Recept

Det går att göra riktigt goda chokladbollar med nötter som bas istället för havre! Det kanske till och med är så att de är godare än originalet.

Nötchokladbollar med kaffe och kanel, 10 st

  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 msk kakao
  • 6 dadlar (3-4 medjool)
  • 2 msk kokosolja
  • 1 msk kaffe
  • kokosflingor, kanel och kakao 
  1. Kör sötmandel och cashewnötter i en mixer till finhackad konsistens. Blanda med kakao.
  2. Kör därefter urkärnade dadlar, kokosolja och kaffe till en slät massa. Blanda sedan med nötchokladhacket.
  3. Forma 10 bollar och rulla i kokosflingor. Blanda lite kakao med kanel och pudra över bollarna.
  4. Ställ in i kyl för att stelna. 

0 KOMMENTERA

Lämna gärna en kommentar nedan

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *