/ Godis / Paleokola med rostade nötter och flingsalt

Paleokola med rostade nötter och flingsalt

Jessica den 31 mars, 2017 - 12:00 i Godis, Recept

Paleo kola med nötter och flingsalt, 20-30 bitar

  • 10 dadlar (använder du medjoldadlar räcker det med 5-6 st då de är mycket större)
  • 2 msk kokosolja 
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 tsk flingsalt 
  • 1,5 dl pistagenötter (skalade)
  • 1,5 dl hasselnötter
  • 2 msk sesamfrön
  • mer flingsalt
  1. Rosta nötter och sesamfrön i torr panna. Börja med fröna och rosta dessa för sig då det går snabbare för dessa att få färg. Ställ åt sidan för att svalna. 
  2. Kärna ur dadlarna och lägg i en mixer tillsammans med kokosolja. Kör till en jämn smet. Den ska bli lite ”slajmig” och bli mörkare i färgen. 
  3. Häll upp i en skål och blanda ner vaniljpulver och flingsalt. Tillsätt de avsvalnade nötterna och fröna. Blanda väl.
  4. Tryck ut till en rektangel på ett bakplåtspapper, ca 13×16 cm. Strö över lite flingsalt.
  5. Ställ in i kylen 1 timme  eller mer för att stelna innan du skär upp den i bitar. Provsmaka därefter en bit och försök att inte ta en (eller tre) till. Let me know how it went 😉

0 KOMMENTERA

Lämna gärna en kommentar nedan

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *