/ Kött / LCHF moussaka

LCHF moussaka

Jessica den 1 maj, 2017 - 19:43 i Kött, Recept

LCHF moussaka 4 portioner

  • 2-3 auberginer
  • olivolja och salt

Köttfärssås

  • 500 g nötfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 gula lökar
  • 1 msk oregano
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk Heinz chilisås
  • salt och peppar

Ostsås

  • 1 ägg
  • 1 dl grädde (eller kokosgrädde)
  • 50 g parmesan
  • peppar
  1. Tvätta auberginerna och skär sedan i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, ringla rikligt med olivolja över dem och strö över salt. Ställ in i 175 graders ugn 15 minuter. Påbörja kötffärssåsen under tiden.
  2. Finhacka den gula löken och stek tillsammans med färs och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar. När färsen fått lite färs så tillsätt krossade tomater, oregano, tomatpuré och chilisås. Låt puttra ihop några minuter.
  3. Lägg ett lager med auberginskivor i en form. Bred över hälften av köttfärssåsen, lägg därefter på ytterligare ett lager med aubergin och avsluta med det sista av köttfärssåsen.
  4. Rör ihop grädde, ägg och parmesan i en kastrull. När det börjar tjockna är det färdigt. Smaka av med svartpeppar och häll sedan ostsåsen över moussakan.
  5. Ställ in i 175 graders ugn 30 minuter.

4 KOMMENTERA

Lämna gärna en kommentar nedan

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 Kommentarer
  • 10 maj, 2017

    Lagade denna idag, supergod!! Kommer definitivt göra fler gånger 😋

    Jonna
    Svara
    • 11 maj, 2017

      Visst blev den god! En himla tacksam vardagsrätt som går bra att frysa och blir som ny efter upptining 😀

      Svara
  • 22 juli, 2017

    Blev gårdagens middag! Så god!!!

    Sirpa Huhtala
    Svara
    • 25 juli, 2017

      …och den med 😀
      Jag är själv helt såld på denna middag. Äter den minst en dag i veckan 😀

      Svara