/ Livet / Inga måsten och gott om tid!

Inga måsten och gott om tid!

Jessica den 10 september, 2017 - 20:09 i Livet

Tid och jag kommer normalt inte riktigt överens. Jag tycker det finns för lite av honom och hinner sällan med allt jag vill göra på en dag. Och saker jag vill göra får ibland prioriteras bort av sådant som jag måste göra för att livet (ekorrhjulet) ska fungera. I och med den här flytten och med tanke på att jag bor på skolan har jag köpt mig massor av tid.  Ingen restid, korta skoldagar, behöver typs aldrig gå och handla, lagar ingen mat (återkommer snart till detta) och kollar inte på TV.

Förstår ni hur mycket tid jag helt plötsligt har? Och det bästa av allt är att jag har ju inga måsten (beroende på hur man definierar måsten) – så all den här tiden fyller jag med saker som jag vill göra! Det är en sån lyx och jag förstår inte hur jag någonsin ska kunna leva på ett annat sätt. Stress finns inte här. Alls! Förstår ni hur bra man mår när det inte finns någon sådan?

Innan skoldagen ens börjat har jag både hunnit läsa en timme och gått en lång runda. Efter skolan hinner jag träna, läsa ännu mer, umgås med vännerna i huset, äta, skriva, reflektera och prata med min darling husband innan det är dags att sova.

Det här med matlagning har jag nästan lagt på hyllan det med. Frukost och lunch ingår i hyran, så det är bara middagen jag måste tillaga själv. Eftersom det inte är så kul att laga mat till en person, i ett kök som har två kokplattor och en minipini ugn, så blir det så att lagar ett ”mellankok” på fyra portioner och äter samma middag fyra dagar i sträck. Very tidseffektivt och än så länge väldigt gott 😀 Det här med skolmaten får vi ta i ett separat inlägg. Det går ganska bra, men den kunde varit sååå mycket bättre.

 

6 KOMMENTERA

Lämna gärna en kommentar nedan

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 Kommentarer
 • 11 december, 2017

  Hej!
  Så roligt med en skånsk LCHF-tjej på långt besök! ?. Jag är själv en skånska (från Vellinge utanför Malmö) och trogen LCHF/paleo-frälst sedan många år, och bor i Ljusdal. (Forsa ligger nästan mitt emellan Ljusdal o Huddik. Hojta till om du vill träna ihop, åka skidor, vandra, äta LCHF o helt enkelt umgås.

  Med vänlig hälsning,
  Susanne

  Susanne Lidfeldt
  Svara
  • 14 december, 2017

   Vad kul med en skåning här uppe 😀 ! Hur hamnade du här?
   Själv åker jag hem till Malmö nu för jullov och praktik men kommer hit igen i mitten på april.
   Inte helt omöjligt att jag hör av mig då!

   Ha det fint och njut av snön och julen 😀

   Svara
 • 23 juli, 2018

  Hej du! Är du tillbaka i Skåne igen? Hur var utbildningen? Saknar dina kloka blogginlägg med kostfunderingar & dina goda recept – är bloggen nedlagd? Hoppas inte! <3

  Matilda
  Svara
  • 26 juli, 2018

   Jag håller med dig Matilda. Jag hoppas verkligen inte heller att bloggen är nedlagd. Har följt med Jessica från Sockertjockens tid och hon är en stor anledningen till att jag lever det härliga friska sunda liv jag lever idag.

   Svara
   • 28 juli, 2018

    Tack för dina fina ord Magnus!

    Svara
  • 28 juli, 2018

   Hej Matilda!
   Så kul att du hör av dig!
   Jepps, jag är tillbaka i Skåne nu 😀
   Helt fantastisk utbildning, har lärt mig massor! Många nya insikter om mig själv. Antagligen det bästa jag gjort för mig själv någonsin.
   Är bloggen nerlagd? Hmmm…jag vet inte än 🙂
   Hur är det med dig och ditt liv? Hade varit kul med en uppdatering <3

   Svara