Det här är för tillfället min absoluta favoritfrukost! Den är söt, lite seg i konsistensen och håller flera dagar i kylen. Jag gör en hel plåt på söndagskvällen och kirrar alla veckans frukostar på en och samma gång. På det här sättet sparar man både tid och tankekraft på vad som ska ätas och lagas.
Bananpannkaka 4 portioner
- 4 små bananer (ju grönare desto bättre för magen)
- 8 ägg
- 2 dl vatten
- 4 msk fiberhusk
- 4 msk linfrö
- kardemumma och kanel
- Mosa bananen och vispa sedan samman med övriga ingredienser. Låt stå och dra 5 minuter.
- Häll ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och krydda med kardemumma och kanel.
- Grädda i 100 graders ugn ca 75 minuter. Känn efter med en sticka i mitten på pannkakan så att den är klar.
- Låt svalna och dela sedan i 4 (eller 8) delar. Förvara i kyl.
Den här pannkakan ska ätas kall! Då är den allra godast. Jag brukar mosa några jordgubbar och blanda med lite kokosgrädde och bre detta på pannkakan. Fantastiskt gott, magsmart, ekonomiskt och tidsbesparande!
Varför ska den bakas på så låg temp kanske du undrar? Lägre temperaturer och att koka eller ångkoka mat istället för att steka eller grilla är helt enkelt mindre skadligt för oss. Har du ont om tid går det självklart att höja värmen och på så sätt minska tillagningstiden.