Kul att du hittat hit!
Jag har under många år drivit bloggen sockertjocken.se och kanske har du hittat hit via denna? Hur som helst vill jag passa på att välkomna er hit, nya som gamla följare! 

När jag funderade på vad den nya sidan skulle heta ville jag att namnet skulle berätta både vad bloggen skulle komma att handla om, samt överensstämma med mina värderingar om vad en hälsosam och hållbar livsstil innebär.
Back2Basics handlar i stort om att skala av och förenkla. Att ta ett steg tillbaka och fundera över hur det är tänkt att vi ska leva för att må och fungera vårt allra bästa. Vi går helt enkelt tillbaka till kärnan – vi går Back 2 Basics!

Länge var jag övertygad om att allt handlade om vad vi stoppade i oss, dvs kosten och tillskotten. Det är definitivt en av pusselbitarna men långt ifrån allt.Sömn, fysisk aktivitet, relationer och stress är andra bitar som påverkar vårt mående, vår hälsa (och vikt) och alla de här bitarna hänger samman. De har en dominoeffekt på varandra.
När man går Back2Basics jobbar man med alla de här pusselbitarna och ser till helheten.
Med denna blogg vill jag helt enkelt inspirera till en enkel och balanserad livsstil som får dig att må ditt allra bästa!

Eftersom mycket av vår hälsa sitter i tarmen och invånarna som huserar där, kommer mycket av innehållet i bloggen handla om just tarmhälsa och magsmart mat.
Du kommer också att hitta mycket om personlig utveckling, självkänsla, beroendeproblematik, relationer, träning och sist men inte minst en hel del magsmarta recept!

Mina recept är alltid fria från gluten, och innehåller få eller inga mejeriprodukter.
Vad gäller råvaror så väljer jag gärna KRAV-märkt och ekologiskt och väljer kött från djur som har levt ett så naturligt liv som möjligt.
Vad gäller sött och socker så väljer jag antingen att söta med frukt, torkad fukt, honung eller socker. Du väljer självklart den sötning som passar dig och din livsstil bäst.

Jag som driver bloggen heter Jessica, är 41 år och bor i Västra Hamnen tillsammans med man och katt.
Jag har ett stort intresse för hälsa, välmående och träning och är utbildad kostrådgivare via Anna Hallén. Inom kort kommer jag finnas tillgänglig för både kost- och livsstilsrådgivning samt erbjuda en kickstart med fokus på magsmart mat och viktnedgång.
Ha det bäst och hoppas du hittar något du gillar!

/Jessica

av Jessica

Välkommen hit! Jag heter Jessica och jobbar som kostrådgivare med fokus på ekologisk, magsmart och glutenfri mat. Det här är en livsstilsblogg där jag delar med mig av mitt liv och mina tankar om hälsa, kost, träning och återhämtning. Utöver detta hittar du massvis med goda och enkla recept utan gluten och få mejerier. Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera dit till ett enklare, rikare och hälsosammare liv. Att hjälpa dig hitta tillbaka till kärnan. Back 2 Basics.

5 svar på ”Välkommen till Back2Basics!”
 1. HEJ!
  Vad ska jag ha i morgonkaffet när jag vill sluta med mjölk? Är så sjukt galet gott men vill sluta helt med mjölkprodukter på sikt.
  Har försökt med potatismjölsvatten under en tid men blir hård i magen – hur ska jag tänka? Har ibs sedan 35 år. Blir aldrig bra.
  Tacksam för svar!

  1. Hej Jeanette!
   Har du provat äggmjölk? Själv kör jag med kokosgrädde som jag häller ner i kaffet och vispar så det blir ett härligt skum på ytan.
   Potatismjölvatten låter inte så gott 😉

 2. Hej! Här är en mångårig följare av Sockertjocken (sen 2012…) som ser fram att fortsätta följa dig här. Jag har gjort ungefär samma insikter som du längs vägen, vilket är en av anledningarna till att jag gillar din blogg – jag får inspiration att fortsätta på den inslagna vägen. 🙂

   1. 🙂
    Jag läste med nöje din reseskildring på gamla bloggen oxå – lät som en härlig tripp! Det är nackdelen med barn i skolåldern – svårt att komma ifrån någon längre tid på vintern. Men nästa vecka väntar iaf Malaga & sen har vi 8 v i Thailand att se fram emot i sommar. Förskott på pension! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com