Ni får ha överseende med att det kommer bli en hel del recept framöver! Jag tar med mig några från gamla bloggen (sockertjocken.se) men laborerar för fullt med nya magsmarta recept:D Här följer en gammal goding i nytappning. Att välja lammfärs framför annan färs ger en fetare och mer smakrik kålpudding. Våga prova, du kommer inte bli besviken!
Kålpudding med lammfärs, vitlök och chili 4 port
- 600 g lammfärs (eller blandfärs)
- 1 vitlöksklyfta
- 2 gula lökar
- 1 röd chili
- 800 g vitkål
- 50 g smör, ghee eller kokosolja
- salt
- frysta lingon
- 4 stora morötter
- Finhacka gul lök och chili. Blanda med färs och pressad vitlök i en bunke. Krydda med salt och blanda väl.
- Hacka kålen grovt och stek mjuk i smör i en stor stekgryta 15-20 minuter. Rör om då och då.
- Lägg hälften av kålen i botten av en ugnssäker form. Fördela färsblandningen ovanpå, tryck ut med händerna till ett jämnt lager och toppa sedan med resten av kålen.
- Sätt in i 150 graders ugn (varmluft) ca 30 minuter.
- Servera tillsammans med lingon och rårivna morötter.