Ni får ha överseende med att det kommer bli en hel del recept framöver! Jag tar med mig några från gamla bloggen (sockertjocken.se) men laborerar för fullt med nya magsmarta recept:D Här följer en gammal goding i nytappning. Att välja lammfärs framför annan färs ger en fetare och mer smakrik kålpudding. Våga prova, du kommer inte bli besviken!

Kålpudding med lammfärs, vitlök och chili  4 port

  • 600 g lammfärs (eller blandfärs)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 gula lökar
  • 1 röd chili
  • 800 g vitkål
  • 50 g smör, ghee eller kokosolja
  • salt
  • frysta lingon
  • 4 stora morötter
  1. Finhacka gul lök och chili. Blanda med färs och pressad vitlök i en bunke. Krydda med salt och blanda väl. 
  2. Hacka kålen grovt och stek mjuk i smör i en stor stekgryta 15-20 minuter. Rör om då och då.
  3. Lägg hälften av kålen i botten av en ugnssäker form. Fördela färsblandningen ovanpå, tryck ut med händerna till ett jämnt lager och toppa sedan med resten av kålen.
  4. Sätt in i 150 graders ugn (varmluft) ca 30 minuter.
  5. Servera tillsammans med lingon och rårivna morötter. 

av Jessica

Välkommen hit! Jag heter Jessica och jobbar som kostrådgivare med fokus på ekologisk, magsmart och glutenfri mat. Det här är en livsstilsblogg där jag delar med mig av mitt liv och mina tankar om hälsa, kost, träning och återhämtning. Utöver detta hittar du massvis med goda och enkla recept utan gluten och få mejerier. Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera dit till ett enklare, rikare och hälsosammare liv. Att hjälpa dig hitta tillbaka till kärnan. Back 2 Basics.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com