Behöver man mål att sträva efter? Frågar du mig så är svaret ja (men det har inte alltid varit så). Mål kan vara stora och mål kan vara små och de kan ha större eller mindre betydelse. Oavsett storlek och syfte så är en målsättning en strävan och önskan efter något bättre – och det är väl lite det som är drivet och syftet med livet? 

Från att ha varit ”en sådan” som inte har några direkta mål  har jag blivit ”en sådan” som har en massa mål. Både stora och små, långsiktiga och kortsiktiga. Nu kanske ni undrar vad det var som plötsligt fick mig att bli en målsättare? Saken är den att det kom inte plötsligt. Det här har varit en lång och utdragen process som pågått under många, många år och det rör främst de mål som har med jobb och ekonomi att göra. 

Man kan sätta mål för i stort sett allt som rör ens liv och vardag. Exempelvis:

 • Jobb 
 • Ekonomi
 • Träning
 • Kost
 • Sömn
 • Relationer

Man behöver absolut inte ta hand om alla på en och samma gång. Man kan också bryta ner ovanstående i små och stora mål. Mål som du jobbar mot på en daglig basis – eller bara då och då. Börja smått och lyckas ”smått”. Det ger både mersmak och en rejäl endorfinkick. 

Själv är jag är ingen tävlingsmänniska i den bemärkelsen att jag behöver någon annan att tävla mot för att uppnå ett mål.  För mig ligger utmaningen och vinsten i att vinna över mig själv, mina rädslor och/eller att lyckas med något jag bestämt mig för. För mig handlar mål om att skapa mig det liv jag vill leva. Att skapa tid för sådant som är viktigt och gör mig lycklig.  Utan mål lever man planlöst det är lätt att man hamnar i det där ekorrhjulet och livet går en bara förbi. Brrrrr….ryser av bara tanken! 

Är nyfiken på dina tankar runt detta. Lämna gärna en kommentar!

 

 

av Jessica

Välkommen hit! Jag heter Jessica och jobbar som kostrådgivare med fokus på ekologisk, magsmart och glutenfri mat. Det här är en livsstilsblogg där jag delar med mig av mitt liv och mina tankar om hälsa, kost, träning och återhämtning. Utöver detta hittar du massvis med goda och enkla recept utan gluten och få mejerier. Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera dit till ett enklare, rikare och hälsosammare liv. Att hjälpa dig hitta tillbaka till kärnan. Back 2 Basics.

7 svar på ”Att sätta mål”
 1. Jag har nog haft mål i större & mindre skala i större delen av mitt vuxna liv (typ bli klar med universitetsutbildning, vilken ålder jag ville bilda familj i, etc), men riktigt övergripande livsmål först nu i 40-årsåldern. Eller det är klart; utbildning och familj är ju också stora mål,

 2. men de ovanstående har mer känts som något jag satt check på och sen gått vidare. Det livsmål jag har nu, tillsammans med maken, är att kunna gå i pension vid 50. Vi har båda bra löner, så vi ska utan att offra något kunna lägga undan en rejäl slant ”till ålderns höst”. Vi vill ju leva på vägen dit

 3. också, i form av härliga resor och god mat. Konsumtion av prylar och status är däremot helt oväsentligt för oss. Vi gör också hellre så att vi hellre sparar nu för att sen bli helt fria, för det här med att vara en digital nomad känns inte som något för oss. 🙂

  1. Jag gillar er livsfilosofi! Jag tror det viktiga är att hitta ett syfte och ett mål – jag tror tyvärr inte de flesta har ett tydligt sådant. Men stort grattis till dig och maken att ni hittat ert driv! Önskar så att ni lyckas!!!

 4. PS. För en med skrivdiarré vore det praktiskt om en kommentar kunde få vara längre än 300 tecken. 🙂 DS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com