Säger bara OMG! Det här måste du bara prova. Gott på bananplättar, som topping till nice-cream eller bara en sked sådär  – rätt upp och ner!

Paleo nutella, ca 2 dl

  • 250 g hasselnötter
  • 3 dadlar
  • 2 msk kakao
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1-3 msk kokosolja
  1. Antingen köper du färdigrostade hasselnötter, eller så sätter du ugnen på 150 grader och rostar nötterna 15-20 minuter. Låt svalna något och ta bort skalen genom att gnugga nötterna mellan dina händer. 
  2. När nötterna är helt avsvalnade så lägg dem i en mixer och kör på full effekt tills det blir en slät massa. Tillsätt därefter dadlar, kakao, vanilj och kokosolja och kör en stund tills det blandat sig helt. Vill du ha en sötare nutella så tillsätt fler dadlar. Mängden kokosolja beror på vilken konsistens du föredrar på nutellan.  Jag vill ha min ganska fast, så jag tar bara 1 msk olja. 

Svårt att säga hur lång hållbarheten är,  men med tanke på att den brukar ta slut ganska fort så är det inget stort problem 😉 Enjoy!

 

av Jessica

Välkommen hit! Jag heter Jessica och jobbar som kostrådgivare med fokus på ekologisk, magsmart och glutenfri mat. Det här är en livsstilsblogg där jag delar med mig av mitt liv och mina tankar om hälsa, kost, träning och återhämtning. Utöver detta hittar du massvis med goda och enkla recept utan gluten och få mejerier. Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera dit till ett enklare, rikare och hälsosammare liv. Att hjälpa dig hitta tillbaka till kärnan. Back 2 Basics.

2 svar på ”Paleo nutella”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com