Världenslängstareceptrubrikcheck 😀 Ingredienslistan är också lång, men låt dig inte avskräckas. Det är mest en massa torkade kryddor och många har du säkert redan hemma. Vintertid brukar jag tilllaga kycklingen i ugnen, men den blir ännu godare om den får läggas på grillen!
Cajunrubbed kyckling med mango och avokado 4 portioner
- 4 kycklingbröstfileér (eller lår om du föredrar detta)
- 1 msk chilipulver
- 1 msk spiskummin
- 1 msk rökt paprika
- 1 msk salt
- 1 msk grovmalen svartpeppar
- 0,5 tsk cayennepeppar
- 0,5 msk lökpulver
- 0,5 msk oregano
- 4 avokado
- 1 mango
- 4 tomater
- 1 röd lök
- 1 röd chili
- 1 vitlöksklyfta
- 2 lime
- 1 kruka färsk koriander
- 2 påsar blandade gröna blad (ca 120 g)
- flingsalt och svartpeppar
- Blanda ihop alla kryddorna till rubben. Vänd och gnid in kycklingen i denna så den blir helt täckt. Sätt ugnen på 150 grader och sätt en stektermometer i kycklingen. Den ska uppnå 72 grader om det är en filé eller 82 om du kör på kycklinglår. Den här cajunrubben kommer allra bäst till sin rätt om du grillar kycklingen utomhus, men det kan ju vara ett hinder lite beroende på säsong.
- Skala avokadon och mangon och skär sedan dessa i grova bitar (0,5-1 cm beroende på tycke och smak). Dela tomaterna på mitten och ta bort kärnorna. Skär sedan i lika stora bitar som avokadon. Skala löken och skär i tunna skivor. Grovhacka koriandern (uteslut denna helt om du inte gillar koriander) och vänd ner denna tillsammans med gröna blad, limesaft, finhackad chili och pressad vitlök. Rör runt och smaka av med salt och peppar.
- Servera salladen som ett tillbehör till kycklingen.
Den här rätten är lätt en utav mina personliga favoriter. Det går även fint att byta ut kycklingen mot lax eller annan fast fisk helt efter dina preferenser. Tänk bara på att tillagningsstiden och ugnstemperaturen blir annorlunda.