Räkor i currysås 4 portioner

  • 500 g skalade räkor
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • kokosolja att steka i
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 3 dl kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1,5 msk buljong
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och peppar
  • 800 g blomkål
  1. Finhacka paprika, chili och lök. Stek på medelvärme ca 5 minuter i kokosolja tillsammans med pressad vitlök, curry och gurkmeja.
  2. Blanda sedan ner kokosmjölk, buljong, vatten och tomatpuré. Låt koka ihop ytterligare 5 minuter. Vänd ner räkorna så de blir varma precis innan servering.
  3. Riv blomkålen på grövsta sidan på ett rivjärn alternativt kör till ”ris” i mixer. Lägg i en kastrull och fyll på med vatten. Koka upp och sjud 5 minuter.
  4. Servera grytan tillsammans med riset.

Blir det mat över så frys in riset för sig, det blir väldigt blött annars.

av Jessica

Välkommen hit! Jag heter Jessica och jobbar som kostrådgivare med fokus på ekologisk, magsmart och glutenfri mat. Det här är en livsstilsblogg där jag delar med mig av mitt liv och mina tankar om hälsa, kost, träning och återhämtning. Utöver detta hittar du massvis med goda och enkla recept utan gluten och få mejerier. Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera dit till ett enklare, rikare och hälsosammare liv. Att hjälpa dig hitta tillbaka till kärnan. Back 2 Basics.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com