Räkor i currysås 4 portioner
- 500 g skalade räkor
- 1 röd paprika
- 1 grön paprika
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 röd chili
- kokosolja att steka i
- 1 msk curry
- 1 tsk gurkmeja
- 3 dl kokosmjölk
- 2 dl vatten
- 1,5 msk buljong
- 2 msk tomatpuré
- salt och peppar
- 800 g blomkål
- Finhacka paprika, chili och lök. Stek på medelvärme ca 5 minuter i kokosolja tillsammans med pressad vitlök, curry och gurkmeja.
- Blanda sedan ner kokosmjölk, buljong, vatten och tomatpuré. Låt koka ihop ytterligare 5 minuter. Vänd ner räkorna så de blir varma precis innan servering.
- Riv blomkålen på grövsta sidan på ett rivjärn alternativt kör till ”ris” i mixer. Lägg i en kastrull och fyll på med vatten. Koka upp och sjud 5 minuter.
- Servera grytan tillsammans med riset.
Blir det mat över så frys in riset för sig, det blir väldigt blött annars.