Zoodles med lammfrikadeller i tomatsås 4 port
- 600 g lammfärs
- skal från 1 citron
- 1 vitlöksklyfta
- 1 röd chili
- 2 gula lökar
- salt
- 1 burk (ca 400 g) krossade tomater
- 1 dl vatten
- saft från 1 citron
- 2 msk Heinz chilisås
- 20 svarta oliver
- 1 msk oregano
- salt och svartpeppar
- 3 st (ca 500 g) zucchini
- Finhacka lök och chili. Lägg i en bunke tillsammans med lammfärs, citronskal och pressad vitlök. Krydda med salt. Blanda alltsammans väl och forma sedan till ca 24 st frikadeller. Lägg sedan dessa i en vid stekgryta.
- Bland ihop alla ingredienser till tomatsåsen, dvs krossade tomater, vatten, citronsaft, chilisås, oliver, oregano, salt och peppar. Häll såsen över frikadellerna och blanda ner oliverna (urkärnade och halverade.) Låt småputtra under lock 15-20 minuter.
- Skala zucchinin och gör därefter zoodles. Om du inte har en grönsakssvarv kan du hyvla zucchinin med en potatisskalare till ”tagliatelle”.
- Lägg upp zucchininudlarna på tallrikar och toppa med frikadeller och tomatsås!