Så enkelt, så gott, så snabblagat!

Frittata med bacon och mozzarella 2 portioner

  • 4 ägg
  • 200 g zucchini
  • 100 g purjolök
  • 100 g nitritfritt bacon 
  • 1 pkt buffelmozzarella (ca 100 g)
  • 1 tomat
  • salt och svartpeppar
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Strimla baconet och skiva zucchinin i 1/2 cm tjocka skivor och dela sedan dessa på mitten så det blir halvmånar. Skiva purjon fint. Stek tillsammans i en stekpanna tills baconet får lite färg.
  3. Häll ner bacon och grönsaker i en liten (20×25 cm) ugnsfast form. Tärna mozzarellan och lägg denna ovanpå grönsaksfräset.
  4. Vispa ihop äggen och häll blandningen i formen. Dela tomaten på mitten och ta bort kärnorna (använd i en sallad vid annat tillfälle) och dela i 8 klyftor. Tryck sedan ner klyftorna i frittatan.
  5. Krydda med salt och svartpeppar och ställ in i ugnen 20-25 minuter.

Låt svalna något innan du skär upp den. Ät som den är eller tillsammans med en stor sallad.

av Jessica

Välkommen hit! Jag heter Jessica och jobbar som kostrådgivare med fokus på ekologisk, magsmart och glutenfri mat. Det här är en livsstilsblogg där jag delar med mig av mitt liv och mina tankar om hälsa, kost, träning och återhämtning. Utöver detta hittar du massvis med goda och enkla recept utan gluten och få mejerier. Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera dit till ett enklare, rikare och hälsosammare liv. Att hjälpa dig hitta tillbaka till kärnan. Back 2 Basics.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com