Så enkelt, så gott, så snabblagat!
Frittata med bacon och mozzarella 2 portioner
- 4 ägg
- 200 g zucchini
- 100 g purjolök
- 100 g nitritfritt bacon
- 1 pkt buffelmozzarella (ca 100 g)
- 1 tomat
- salt och svartpeppar
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Strimla baconet och skiva zucchinin i 1/2 cm tjocka skivor och dela sedan dessa på mitten så det blir halvmånar. Skiva purjon fint. Stek tillsammans i en stekpanna tills baconet får lite färg.
- Häll ner bacon och grönsaker i en liten (20×25 cm) ugnsfast form. Tärna mozzarellan och lägg denna ovanpå grönsaksfräset.
- Vispa ihop äggen och häll blandningen i formen. Dela tomaten på mitten och ta bort kärnorna (använd i en sallad vid annat tillfälle) och dela i 8 klyftor. Tryck sedan ner klyftorna i frittatan.
- Krydda med salt och svartpeppar och ställ in i ugnen 20-25 minuter.
Låt svalna något innan du skär upp den. Ät som den är eller tillsammans med en stor sallad.