Det här är en annorlunda pizza där botten består av färs (meat – meatzza, fyndigt va?!) Jag gillar den här varianten så mycket! Dels för att den går snabbt att göra, men även för att den blir så himla god! Fyllningen går att variera i det oändliga, låt tycke och smak sätta gränserna. Nedan ser du vad jag brukar ha på min meatzza. Enjoy!
Meatzza 4 portioner
- 500 g nötfärs
- 2 dl krossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 tsk sambal oelek
- 1 msk oregano
- salt och peppar
- 100 g champinjoner
- 0,5 röd paprika
- 1 gul lök
- 20 svarta oliver
- 80 g riven fårost
- oregano
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Ta fram en ugnsplåt och tryck ut köttfärsen till en tunn, rektangulär meatzza-botten. Krydda med salt och peppar.
- Blanda ihop alla ingredienserna till tomatsåsen, dvs krossade tomater,
- tomapuré, vitlök, sambal och oregano. Smaka av med salt och peppar. Bred såsen över färsen.
- Skiva grönsakerna fint och toppa meatzzan med dessa. Riv osten och avsluta med denna. Krydda med oregano och sätt in i ugn ca 15-20 minuter. Var beredd på att meatzzan krymper en del.
- Servera tillsammans med pizzasallad!
Och du, det går bra med annan rivbar ost med om du inte gillar fårost eller är okej med ”vanlig” ost 😉