Det här är en annorlunda pizza där botten består av färs (meat – meatzza, fyndigt va?!) Jag gillar den här varianten så mycket! Dels för att den går snabbt att göra, men även för att den blir så himla god! Fyllningen går att variera i det oändliga, låt tycke och smak sätta gränserna. Nedan ser du vad jag brukar ha på min meatzza. Enjoy!

Meatzza 4 portioner

  • 500 g nötfärs
  • 2 dl krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk oregano
  • salt och peppar
  • 100 g champinjoner
  • 0,5 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 20 svarta oliver
  • 80 g riven fårost
  • oregano
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ta fram en ugnsplåt och tryck ut köttfärsen till en tunn, rektangulär meatzza-botten. Krydda med salt och peppar.
  3. Blanda ihop alla ingredienserna till tomatsåsen, dvs krossade tomater,
  4. tomapuré, vitlök, sambal och oregano. Smaka av med salt och peppar. Bred såsen över färsen.
  5. Skiva grönsakerna fint och toppa meatzzan med dessa. Riv osten och avsluta med denna. Krydda med oregano och sätt in i ugn ca 15-20 minuter.  Var beredd på att meatzzan krymper en del.
  6. Servera tillsammans med pizzasallad!

Och du, det går bra med annan rivbar ost med om du inte gillar fårost eller är okej med ”vanlig” ost 😉

av Jessica

Välkommen hit! Jag heter Jessica och jobbar som kostrådgivare med fokus på ekologisk, magsmart och glutenfri mat. Det här är en livsstilsblogg där jag delar med mig av mitt liv och mina tankar om hälsa, kost, träning och återhämtning. Utöver detta hittar du massvis med goda och enkla recept utan gluten och få mejerier. Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera dit till ett enklare, rikare och hälsosammare liv. Att hjälpa dig hitta tillbaka till kärnan. Back 2 Basics.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com