Errrmagheeeerd! Den här kolan måste du bara testa! Egentligen är det lika bra att göra dubbel sats för det går x antal bitar bara till att provsmaka 😉
Chokladkola på dadlar ca 10 st
- 10 färska dadlar (100 g urkärnade)
- 0,75 dl kakao
- 1 krm vaniljpulver
- 1 krm salt
- ca 1 msk kokosolja
- några nypor flingsalt
- Kärna ur dadlarna och lägg dem i matberedare tillsammans med kakao, vanilj och salt. Kör tills det blir en slät massa.
- Blanda ner kokosoljan och kör ytterligare några varv.
- Kavla ut kolan lite lätt mellan två bakplåtspapper. Jag vill ha tjocka och rejäla bitar, så jag kavlar, formar, och ”dubelviker” till önskad tjocklek och form.
- Häll på flingsalt och ställ in i kyl en timme för att stelna.
- Skär upp i bitar och provsmaka en (bara en). Inte en till. Och absolut inte en tredje! Lämna gärna en kommentar om du lyckades eller inte ;D
Måste du fresta med sådana här recept när jag precis bestämt mig för att ha en strikt månad? ??
Hahaha, känns som att det är det enda jag gör just nu! Kommer hålla på ett tag till, men snart blir det mindre. Lovar!