Ett recept på mandelmassa passar väl bra så här i semmeltider? Jag har börjat använda dadlar i nästan alla recept som kräver sött och de är ju amaaaaazing! Bakverken blir dock lite mörkare, ja åt det bruna hållet tack vare färgen på dadlarna. Så även den här mandelmassan. Men…det är ju smaken som räknas. 

Paleo mandelmassa med dadlar

  • 4 dadlar (3 om du använder medjol)
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • ev lite vatten
  1. Kärna ur dadlarna och kör till en slät massa i mixer.
  2. Häll därefter ner mandelmjölet och mixa ytterligare. Om mandelmassan känns för torr så tillsätt lite vatten. 
  3. Forma till en rulle med hjälp av bakplåtspapper och förvara i kyl.
  4. Om du vill riva mandelmassan så lägg den 30 min i frys först. Det blir så mycket enklare då 😉 

 

av Jessica

Välkommen hit! Jag heter Jessica och jobbar som kostrådgivare med fokus på ekologisk, magsmart och glutenfri mat. Det här är en livsstilsblogg där jag delar med mig av mitt liv och mina tankar om hälsa, kost, träning och återhämtning. Utöver detta hittar du massvis med goda och enkla recept utan gluten och få mejerier. Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera dit till ett enklare, rikare och hälsosammare liv. Att hjälpa dig hitta tillbaka till kärnan. Back 2 Basics.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com