Det här receptet på bullar gjorde jag för många år sedan men det håller än. Då gjorde jag kanelbullar av degen så det funkar det med. Originalet hittar du här. Men idag är det ju fettisdag och då bjuds det självklart på semlor. Håll till godo!
5 söta glutenfria semlor
- 3 ägg
- 1 dl kokosmjölk
- 30 g ghee
- 4 dadlar (2-3 st medjol)
- 2 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 2 msk fiberhusk
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 tsk nystött kardemumma
- riven mandelmassa
- kokosgrädde
- Mixa dadlar och ägg med en stavmixer till en fluffig smet.
- Blanda därefter ner kokosmjölk och ghee. Vispa så det blir en jämn smet.
- Blanda de torra ingredienserna för sig och häll sedan ner i äggsmeten. Blanda väl och låt svälla 5 min.
- Forma 5 st bullar med fuktade händer. Grädda ca 25 minuter i 150 graders ugn. Låt bullarna svalna helt innan du delar och brer på fyllningen.
- Blanda den rivna mandelmassan och blanda med kokosgrädden. Fördela fyllningen på bottnarna och sätt sedan på locken.
Bullarna är lite söta i smaken tack vare dadlarna. Minns ni de där bullarna man brukade äta istället för lunch i skolan? Lite åt det hållet. Fast den där fluffiga konsistensen är inte densamma…