Det här klippet måste du bara se! Hjärnforskaren Katarina Gospic är hos Malou och förklarar på ett enkelt sätt hur en trasig tarm driver inflammation i kroppen och på så sätt även påverkar vår hjärna.
Men vad är det som orsakar en trasig tarm då? Förutom självklara saker som parasiter, stress, alkohol och mediciner har kosten en bytande roll.  Jag har inte sett hela avsnittet men vet med mig att tjejerna från magsmarta bloggen Food Pharmacy också medverkar (fast inte just i det här klippet) och pratar om detta. 

Vill du ha veta ännu lite mer rekommenderar jag böckerna:
Magsmart av David Jonsson
Food pharmacy av Lina Nertby och Mia Clase

Vill du veta mer än så läs:
The good gut av Justin och Erica Sonnenburg

 

 

av Jessica

Välkommen hit! Jag heter Jessica och jobbar som kostrådgivare med fokus på ekologisk, magsmart och glutenfri mat. Det här är en livsstilsblogg där jag delar med mig av mitt liv och mina tankar om hälsa, kost, träning och återhämtning. Utöver detta hittar du massvis med goda och enkla recept utan gluten och få mejerier. Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera dit till ett enklare, rikare och hälsosammare liv. Att hjälpa dig hitta tillbaka till kärnan. Back 2 Basics.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com