Jag vill gärna se mig själv som en produktiv person och det är jag väl för de mesta. Men ibland, gärna när jag har en uppgift som inte är så rolig framför mig tenderar jag att göra mer av sådant som jag absolut inte borde göra. Sådant som bara tar onödig tid från den egentliga uppgiften. Hetsväxlar mellan min mail, instagram, bloggar och google… Ni kan se det framför er va?

Nu till det fantastiska. Har ni hört talas om pomodorotekniken? Sen jag började med denna har mitt liv blivit så mycket enklare och jag får så mycket mer gjort! Känner inte heller att de där uppgifterna är så värst svåra eller tråkiga, som jag tidigare tyckte.

Pomodorotekniken är en väldigt enkel teknik som fungerar enligt följande.
Ställ en klocka på 25 minuter. Under dessa minuter ägnar du dig helt och fullt åt din uppgift (vad den än må vara). När klockan ringer släpper du uppgiften helt och tar 5 minuters paus och gör något heeelt annat.
Ex kollar din mail, instagram, bloggar och googlar 😉

När de fem minuterna är slut ställer du återigen klockan på 25 minuter och kör igång med din uppgift.
En pomodoro innebär alltså 25 minuters jobb följt av 5 minuters paus.
Jag brukar köra fyra pomodoros innan jag tar en längre paus på uppemot en halvtimme eller så.
Därefter kör jag igång med fyra nya pomodoros och så rullar det på!

Det låter nästan löjligt att den här tekniken fungerar, men det gör den verkligen!
Testa nästa gång du står inför en riktigt tråkig uppgift och dela med dig av din upplevelse!

av Jessica

Välkommen hit! Jag heter Jessica och jobbar som kostrådgivare med fokus på ekologisk, magsmart och glutenfri mat. Det här är en livsstilsblogg där jag delar med mig av mitt liv och mina tankar om hälsa, kost, träning och återhämtning. Utöver detta hittar du massvis med goda och enkla recept utan gluten och få mejerier. Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera dit till ett enklare, rikare och hälsosammare liv. Att hjälpa dig hitta tillbaka till kärnan. Back 2 Basics.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com