Svårt att misslyckas med ett recept som innehåller banan, bacon och nötter 😀

Flygande Jacob på kokosgrädde 4 portioner

  • 1 pkt bacon
  • 1 stor banan
  • 1 grillad kyckling (eller 500 g färdigtstekt kycklingkött)
  • 3 dl kokosgrädde
  • 0,5 dl Heinz chilisås
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk curry
  • 1 dl salta cashewnötter
  • 600 g vitkål
  • ghee eller smör
  • 0,5-1 msk curry
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Fördela kycklingköttet i en ugnssäker form. Skiva bananen och lägg denna ovanpå.
  2. Bland kokosmjölk med chilisås, sambal och curry. Häll sedan såsen över kycklingen. Gratinera ca 20 minuter mitt i ugnen.
  3. Skär baconet i småbitar och stek knaprigt. Strö bacon samt hackade nötter över gratängen innan servering. 
  4. Strimla vitkålen med osthyvel. Stek mjuk i ghee eller smör tillsammans med curry. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera grönsakerna till gratängen. 

Det går också bra att byta ut den smörfrästa viktålen mot sjögräs- eller shiratakinudlar.

av Jessica

Välkommen hit! Jag heter Jessica och jobbar som kostrådgivare med fokus på ekologisk, magsmart och glutenfri mat. Det här är en livsstilsblogg där jag delar med mig av mitt liv och mina tankar om hälsa, kost, träning och återhämtning. Utöver detta hittar du massvis med goda och enkla recept utan gluten och få mejerier. Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera dit till ett enklare, rikare och hälsosammare liv. Att hjälpa dig hitta tillbaka till kärnan. Back 2 Basics.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com