Svårt att misslyckas med ett recept som innehåller banan, bacon och nötter 😀
Flygande Jacob på kokosgrädde 4 portioner
- 1 pkt bacon
- 1 stor banan
- 1 grillad kyckling (eller 500 g färdigtstekt kycklingkött)
- 3 dl kokosgrädde
- 0,5 dl Heinz chilisås
- 1-2 tsk sambal oelek
- 1 tsk curry
- 1 dl salta cashewnötter
- 600 g vitkål
- ghee eller smör
- 0,5-1 msk curry
- Sätt ugnen på 175 grader. Fördela kycklingköttet i en ugnssäker form. Skiva bananen och lägg denna ovanpå.
- Bland kokosmjölk med chilisås, sambal och curry. Häll sedan såsen över kycklingen. Gratinera ca 20 minuter mitt i ugnen.
- Skär baconet i småbitar och stek knaprigt. Strö bacon samt hackade nötter över gratängen innan servering.
- Strimla vitkålen med osthyvel. Stek mjuk i ghee eller smör tillsammans med curry. Smaka av med salt och peppar.
- Servera grönsakerna till gratängen.
Det går också bra att byta ut den smörfrästa viktålen mot sjögräs- eller shiratakinudlar.