Ibland blir resultatet bättre än vad man tänkt sig. Och så blev det i det här fallet. På gott och ont 😉 Men man kan ju alltid dubbla recepet för att gardera sig. 

Honungsrostade cashewnötter med chili och flingsalt, 200 g

  • 200 g naturella cashewnötter
  • 1 msk honung
  • 1 msk kokosolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1-2 tsk flingsalt
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Sätt en kastrull på spisen och smält honung samt olja. Blanda ner sambal. Vänd ner nötterna och rör runt så de blir helt täckta av di goe kryddorna.  
  3. Sprid sedan ut nötterna i en form, alternativt på en bakplåtspappersklädd plåt. Ta hjälp av en slickepott och se till att få ut allt gott som dröjer sig kvar i kastrullen.
  4. Placera plåten mitt ugnen och låt nötterna vara inne 15-18 minuter. Mina är perfekta i färg och konsistens efter 17 minuter, så ha koll!
  5. Ta ut formen från ugnen och strö saltet över nötterna. Låt sedan svalna helt innan servering.

av Jessica

Välkommen hit! Jag heter Jessica och jobbar som kostrådgivare med fokus på ekologisk, magsmart och glutenfri mat. Det här är en livsstilsblogg där jag delar med mig av mitt liv och mina tankar om hälsa, kost, träning och återhämtning. Utöver detta hittar du massvis med goda och enkla recept utan gluten och få mejerier. Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera dit till ett enklare, rikare och hälsosammare liv. Att hjälpa dig hitta tillbaka till kärnan. Back 2 Basics.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com