Ibland blir resultatet bättre än vad man tänkt sig. Och så blev det i det här fallet. På gott och ont 😉 Men man kan ju alltid dubbla recepet för att gardera sig.
Honungsrostade cashewnötter med chili och flingsalt, 200 g
- 200 g naturella cashewnötter
- 1 msk honung
- 1 msk kokosolja
- 1 tsk sambal oelek
- 1-2 tsk flingsalt
- Sätt ugnen på 175 grader
- Sätt en kastrull på spisen och smält honung samt olja. Blanda ner sambal. Vänd ner nötterna och rör runt så de blir helt täckta av di goe kryddorna.
- Sprid sedan ut nötterna i en form, alternativt på en bakplåtspappersklädd plåt. Ta hjälp av en slickepott och se till att få ut allt gott som dröjer sig kvar i kastrullen.
- Placera plåten mitt ugnen och låt nötterna vara inne 15-18 minuter. Mina är perfekta i färg och konsistens efter 17 minuter, så ha koll!
- Ta ut formen från ugnen och strö saltet över nötterna. Låt sedan svalna helt innan servering.