Älskar den här soppan! Kokosmjölk, lime, chili och koriander tillsammans med ingefära (eller galangal om du lyckas hitta detta) och kyckling ger en smakrik och härlig soppa! Låt dig inte avskräckas av den långa innehållsförteckningen. Det här är vanlig mat för vanliga människor 🙂

Tom Kha Gai 4 portioner

 • 500 gram kycklingfilé
 • 1 gul lök
 • 1 röd chili
 • 1 pressad vitlöksklyfta
 • 2 msk kokosolja
 • 1 ”tumme” ingefära (hittar du galangal så ta det)
 • 3 stjälkar citrongräs
 • saft från 2 limefrukter
 • 5 kaffir limeblad
 • 200 g shiitake svamp (ostronskivling går också bra)
 • 2 tomater
 • 6 dl kokosmjölk
 • 3 dl vatten eller buljong
 • 2 msk fisksås
 • salt
 • koriander
 • 2 pkt shiratakinudlar eller sjögräsnudlar
 1. Finhacka gul lök och  chili.  Fräs tillsammans med pressad vitlök i kokosolja. Skiva ingefäran i tunna skivor och banka citrongräset med knivskaftet för att frigöra smaken och vänd ner i stekgrytan.
 2. Häll därefter på kokosmjölk och vatten. Låt sjuda upp. Skiva kycklingfilén i tunna skivor och lägg ner i grytan. Låt sjuda ca 10 minuter. Dela svampen i mindre bitar och blanda ner denna tillsammans med tomat,  limejuice  kaffir-limeblad i soppan. Sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av med fisksås och eventuellt mer salt. Grovhacka koriandern och toppa med denna strax innan servering.

Ät soppan som den är eller tillsammans med  shirataki- alternativt sjögräsnudlar.

av Jessica

Välkommen hit! Jag heter Jessica och jobbar som kostrådgivare med fokus på ekologisk, magsmart och glutenfri mat. Det här är en livsstilsblogg där jag delar med mig av mitt liv och mina tankar om hälsa, kost, träning och återhämtning. Utöver detta hittar du massvis med goda och enkla recept utan gluten och få mejerier. Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera dit till ett enklare, rikare och hälsosammare liv. Att hjälpa dig hitta tillbaka till kärnan. Back 2 Basics.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com