Det är precis såhär en smarrig vardagsrätt ska vara! Snabblagad, god och färgglad!
Asiatisk lövbiffswok 4 portioner
- 500 g lövbiff
- 2 morötter
- 1 broccoli
- 1 purjolök
- 100 g champinjoner
- 2 paprikor
- 1 pkt sjögräsnudlar
- smör, ghee eller kokosolja att steka i
- 0,5 dl smält kokosolja
- 0,5 dl tamari- eller glutenfri soja
- 2 msk sesamolja
- 2 tsk sambal oelek
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 msk rostade sesamfrön
- Rosta sesamfröna i torr panna (gör gärna en större sats och förvara på glasburk).
- Skär lövbiffen i strimlor, moroten i tunna stavar och broccolin i små buketter (och skiva stammen fint). Strimla paprikan och skiva purjolök samt svamp. Puh! Då var det jobbigaste avklarat 🙂
- Stek eller woka grönsakerna i smör. Låt dem behålla sin krispighet och sitt tuggmotstånd!
- Skölj av sjögräsnudlarna och skär dem till lite mindre bitar. Häll sedan ner nudlarna i woken och låt steka med ett par minuter. Lägg upp i en stor skål och ställ åt sidan.
- Stek på köttet i lite smör som hastigast och vänd sedan ner köttet i wokgrönsakerna.
- Häll alla ingredienser till marinaden (dvs allt utom de rostade sesamfröna) över grönsakerna och köttet. Blanda väl och lägg sedan upp på tallrikar.
- Strö över sesamfrön och servera!
Väldigt god wok! Blev förvånad hur gott det smakade med marinaden 😁
Men vad kul att du gillade den!