Det här är en thai variant på klassikern moules marinières. Istället för grädde använder jag kokosgrädde och äppelcidervinäger istället för vin. Andra smakskillnader är chili, lime (samt röd currypasta och koriander för den som vill). Det här är garanterat gott och går dessutom att svänga ihop på ca 15 minuter. Snabbmat när den är som bäst!
Moule marinière thai-style, 2 portioner
- 1 nät blåmusslor
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 röd chili
- kokosolja, ghee eller smör att steka
- 2,5 dl kokosgrädde
- 1 dl buljong
- 0,5 dl äppelcider vinäger
- saft och skal från 1 lime
- 1 msk fisksås
- 1 tsk salt
- (1 msk röd currypsta) går att utesluta
- 1 liten kruka koriander
- Finhacka lök och chili. Fräs lite hastigt i kokosolja (ghee eller smör) tillsammans med den pressade vitlöksklyftan.
- Tillsätt därefter kokosgrädde, buljong, vinäger, lime, fisksås, salt (och currypassta). Låt sjuda upp.
- Skölj av musslorna och kassera de som inte stänger sig när du knacka på dem.
- Vänd ner musslor och låt sjuda 5 minuter.
- Grovhacka koriandern och strö denna över musslorna.