Här kommer en fräsch dessert som inte är så söt. Den är däremot ganska syrlig och passar fint ihop med chokladsmaken. Botten är dessutom no-bake, så det här receptet svänger du ihop på ungefär femton minuter.
När jag bakar eller gör desserter med kokosgrädde använder jag mig av märket Garant av den enkla anledningen att den inte är ”separerad”. Inget vatten i botten alltså utan färdig att användas direkt!
Passionspannacotta på nötchokladbotten, 4 port
- 70 g mandel
- 4 dadlar
- 1 msk kokosolja
- 1,5 msk kakao
- 250 ml kokosgrädde (Garant)
- 100 g passionsfruktpuré (finns i frysdisken)
- 2,5 gelatinblad
- 2 passionfrukter
- Kör mandeln i mixer så den blir grovhackad. Tillsätt kakao, kokosolja och dadlar. Pulskör sedan mixern tills ingredienserna blandat sig.
- Tryck ut nötmassan i fyra serveringsglas. Ställ in i frysen medan du gör pannacottan.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.
- Häll ner fruktpuré och kokosgrädde i en kastrull. Låt sjuda upp och tillsätt därefter gelatinbladen och rör tills dessa löses upp.
- Låt blandningen svalna något innan du fördelar den i serveringsglasen. Ställ in i kyl minst 4 timmar.
- Toppa pannacottan med innehållet från passionfrukterna innan servering.
Det går bra att byta ut kokosgrädden mot vanlig grädde. Pannacottan blir då något sötare.
Ser riktigt smaskigt ut! 🙂
Kan tipsa om att Änglamarks eko-kokosmjölk i konservburk är riktigt krämig & fin; inte alls separerad.
Är det sant?! Fenx för tipset, den ska kollas upp!