Godaste ”gratängen” ever! Det enda du behöver är potatis, smör, vitlök, salt och peppar.
Potatisbakelse med vitlök och smör, 4 portioner
- 600 g ekologisk potatis
- 2 vitlöksklyftor
- smör
- salt och svartpeppar
- Skölj potatisen men låt skalet vara kvar. Skiva tunt, (gärna i maskin eller på mandolin) och stek sedan i rikligt med smör tillsammans med pressad vitlök tills potatisen mjuknat något.
- Häll upp i 4 portionsformar och pressa ihop bakelsen med en sked. Toppa med ytterligare lite smör. Ställ in in 125 graders ugn ca 30 minuter.
Det går utmärkt att byta ut potatisen mot jordärtskocka om du föredrar detta.
[…] de mindre vätska och behåller både sin mörhet och smak. Om man dessutom serverar dem med min potatisbakelse (eller jordärtskocksbakelse) och rödbetscrèmen (med eller utan getost) så har man en helt fantastisk middag att se fram emot. […]