Det här är ett syrligt och läckert tillbehör till exempelvis lammracks eller lammfärsburgare. Äter du inte mejerier väljer du bort getosten och ersätter denna med ghee (eller smör för den som föredrar detta). Jag väljer getosten för att det ger en viss syra till den söta betan. Gott så man dör!

Rödbetscrème, 4 portioner

  • 300 g kokta och skalade rödbetor
  • 4 tsk citronjuice
  • 120 g getost (eller 60-80 g ghee eller smör)
  • salt
  1. Kör de kokta, kalla betorna i mixer tillsammans med citronjuicen. (Tillsätt ghee eller smör om du väljer bort getosten).
  2. Mosa ner getosten och krydda varsamt med salt. 

Servera istället för sås till lammracks, eller som topping på en lammfärsburgare. 

av Jessica

Välkommen hit! Jag heter Jessica och jobbar som kostrådgivare med fokus på ekologisk, magsmart och glutenfri mat. Det här är en livsstilsblogg där jag delar med mig av mitt liv och mina tankar om hälsa, kost, träning och återhämtning. Utöver detta hittar du massvis med goda och enkla recept utan gluten och få mejerier. Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera dit till ett enklare, rikare och hälsosammare liv. Att hjälpa dig hitta tillbaka till kärnan. Back 2 Basics.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com