Den här bakelsen har en botten av ägg och smält smör som sedan får stelna. En genialisk idé som jag hittade hos Jane aka Madbanditten.dk. Har ni inte redan gjort ett besök hos henne så gör det nu! 
Jag har valt att göra den här förrätten i små portionsformar, men det går lika bra att göra en hel tårta om man hellre vill det. 

Laxbakelse med pepparrot 4 st

  • 4 ägg
  • 60 g smör
  • 1 msk finhackad purjolök
  • salt och peppar
  • 100 g lax
  • 1 msk riven pepparrot
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk crème fraiche (eller majonnäs)
  • salt och peppar
  • räkor, avokado och dill till garnering
  1. Koka äggen så de blir hårdkokta. Låt svalna helt innan de skalas och grovhackas. Blanda ägghacket med smält smör och purjolök. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i fyra små cirkelformar (eller glas) och ställ in i kyl för att stelna helt. 
  2. Finhacka laxen och blanda med pepparrot, dill och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Bred Laxröran ovanpå äggbotten. 
  3. Garnera med räkor, avokado och dill innan servering. 

av Jessica

Välkommen hit! Jag heter Jessica och jobbar som kostrådgivare med fokus på ekologisk, magsmart och glutenfri mat. Det här är en livsstilsblogg där jag delar med mig av mitt liv och mina tankar om hälsa, kost, träning och återhämtning. Utöver detta hittar du massvis med goda och enkla recept utan gluten och få mejerier. Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera dit till ett enklare, rikare och hälsosammare liv. Att hjälpa dig hitta tillbaka till kärnan. Back 2 Basics.

2 svar på ”LCHF Laxbakelse med ägg och pepparrot”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com