Det absolut mest sökta och populära receptet från gamla bloggen (sockertjocken.se) var LCHF fudge. Med tanke på att jag inte längre använder mig av sukrin så ville jag testa att göra en paleovariant – med om jag får säga det själv –strålande resultat 😀 Please try this at home!
Lakristfudge 12-16 bitar
- 2 dl kokosgrädde (Garant)
- 50 g ghee
- 2 msk honung
- 1 msk lakritspulver
- Häll upp kokosgrädde, ghee och honung i en kastrull och låt sjuda upp. Det får absolut inte koka utan det ska bara småsjuda. Rör runt med en visp då och då. Efter ca 25 minuter kommer massan att tjockna något och då är det dags att röra ner lakritspulvret.
- Häll därefter upp fudgen i en liten bakplåtspappersklädd form. Min form har måtten 10×17 cm, vilket jag tycker ger en lagom hög fudge.
- Ställ in i kyl för att svalna helt innan du skär fudgen i lagom stora bitar.
Det går utmärkt att förvara fudgen i frysen – då håller den såklart ännu längre och man behöver inte heller äta upp allt på en och samma gång 😉 Det är även lite enklare att skära den i bitar om den fått stå ett tag i frysen.
[…] du fudge och syrlig citron kommer du garanterat att gilla det här! Prova även min lakritsfudge. Den är inte så dum den heller […]