Det är jätteenkelt och går dessutom väldigt snabbt att göra hemlagad lemon curd. Och så blir det ju så mycket godare. Jag väljer att söta med honung men det kan ersättas med annan sötning.

Paleo lemon curd, 2,5 dl

  • 2 citroner
  • 2  ägg
  • 2-3 msk honung
  • 80 g ghee (eller smör)
  1. Riv skalet från en av citronerna och lägg ner i en kastrull. Pressa sedan ner saften från båda citronerna. Tillsätt ägg och honung. Vad gäller mängden honung får du smaka dig fram till vad du tycker är lagom. Jag tar 2 msk då jag inte gillar när det blir för sött.
  2. Sätt plattan på hög värme och rör ihop till en tjock smet. Det tar inte många minuter, men se till så att det inte kokar!  Tag sedan kastrullen från värmen och rör ghee (eller smör), lite i taget så det inte skär sig. 
  3. Häll upp i väl rengjord burk, låt svalna och förvara sedan i kyl.
Jag ska använda curden i en kaka, men det är även gott på nybakade scones, eller tillsammans med yoghurt och granola. Enjoy!
 

av Jessica

Välkommen hit! Jag heter Jessica och jobbar som kostrådgivare med fokus på ekologisk, magsmart och glutenfri mat. Det här är en livsstilsblogg där jag delar med mig av mitt liv och mina tankar om hälsa, kost, träning och återhämtning. Utöver detta hittar du massvis med goda och enkla recept utan gluten och få mejerier. Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera dit till ett enklare, rikare och hälsosammare liv. Att hjälpa dig hitta tillbaka till kärnan. Back 2 Basics.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com