LCHF moussaka 4 portioner

  • 2-3 auberginer
  • olivolja och salt

Köttfärssås

  • 500 g nötfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 gula lökar
  • 1 msk oregano
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk Heinz chilisås
  • salt och peppar

Ostsås

  • 1 ägg
  • 1 dl grädde (eller kokosgrädde)
  • 50 g parmesan
  • peppar
  1. Tvätta auberginerna och skär sedan i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, ringla rikligt med olivolja över dem och strö över salt. Ställ in i 175 graders ugn 15 minuter. Påbörja kötffärssåsen under tiden.
  2. Finhacka den gula löken och stek tillsammans med färs och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar. När färsen fått lite färs så tillsätt krossade tomater, oregano, tomatpuré och chilisås. Låt puttra ihop några minuter.
  3. Lägg ett lager med auberginskivor i en form. Bred över hälften av köttfärssåsen, lägg därefter på ytterligare ett lager med aubergin och avsluta med det sista av köttfärssåsen.
  4. Rör ihop grädde, ägg och parmesan i en kastrull. När det börjar tjockna är det färdigt. Smaka av med svartpeppar och häll sedan ostsåsen över moussakan.
  5. Ställ in i 175 graders ugn 30 minuter.

av Jessica

Välkommen hit! Jag heter Jessica och jobbar som kostrådgivare med fokus på ekologisk, magsmart och glutenfri mat. Det här är en livsstilsblogg där jag delar med mig av mitt liv och mina tankar om hälsa, kost, träning och återhämtning. Utöver detta hittar du massvis med goda och enkla recept utan gluten och få mejerier. Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera dit till ett enklare, rikare och hälsosammare liv. Att hjälpa dig hitta tillbaka till kärnan. Back 2 Basics.

4 svar på ”LCHF moussaka”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com