Coleslaw är ett tacksamt tillbehör och passar till många rätter. Grunden i en slaw är vitkål och någon form av ”gegga” som crème fraiche, gräddfil, majonnäs eller kokosgrädde. Den somriga smaken i den här varianten kommer från rädisa, gräslök och dill. Det här är ett perfekt tillbehör till alla typer av fisk. Idag blev det rökt makrill och i morgon lär det serveras till ugnsstekt lax. Gott är det i varje fall!
Somrig coleslaw 4 portioner
- 300 g vitkål
- 250 g rädisor
- 40 g färsk spenat
- 4 msk finhackad dill
- 4 msk finhackad gräslök
- 0,5 dl crèmefraiche
- 0,5 dl majonnäs
- salt och svarpeppar
- Hyvla vitkål och rädisor fint med osthyvel eller mandolin. Lägg i en stor skål tillsammans med spenatblad.
- Tillsätt dill, gräslök, crème fraiche, majonnäs, salt och svartpeppar. Blanda väl.
- Låt gärna stå och dra ett par timmar innan servering.