Det här inlägget är sponsrat av Det här är ett samarbete med svensk hälsokost.se go for life. Det går att göra riktigt goda chokladbollar med nötter som bas istället för havre! Det kanske till och med är så att de är godare än originalet?! Jag vet i varje fall att de inte blir speciellt långlivade….och det är ju ett bra betyg – eller?
Nötchokladbollar med kaffe och kanel, 10 st-12 st
- 1 dl sötmandel
- 1 dl cashewnötter
- 2 msk raw kakao go for life
- 6 dadlar (3-4 medjool)
- 2 msk kokosolja
- 2 msk kaffe
- kokosflingor, kanel och kakao
- Kör sötmandel och cashewnötter i en mixer till finhackad konsistens. Blanda med kakao.
- Kör därefter urkärnade dadlar, kokosolja och kaffe till en slät massa. Blanda sedan med nötchokladhacket.
- Forma 10-12 bollar och rulla i kokosflingor. Blanda lite kakao med kanel och pudra över bollarna.
- Ställ in i kyl för att stelna.
Jag använder raw kakao framför vanlig kakao eftersom det har kvar mer av sina hälsofrämjande egenskaper. Läs mer om kakao och choklad här. I Go for Life sortimentet finns även andra produkter som bönor, frön, bär och fruktpulver. Jag gillar att produkterna till största del är ekologiska, RAW och värnar om miljön.