Igår åt jag fetaostfyllda rödbetsbiffar med hummus till middag och idag åt jag hemmagjord falafel med en hummusbaserad avokadoröra. Min man undrar vem jag är och var hans fru tagit vägen och om jag ska bli en vegetarian nu hahaha? Well, nä det har jag inga planer på. Men det ena måste ju inte utesluta det andra?!
Det finns väl ingen här som missat artiklarna om typ 1 diabetikernPatrik Olsson som fick bukt på sitt blodsocker med hjälp av bönor? Och har man det minsta intresse för hälsa och magsmart mat så är det bönor, inulin, kokt kall potatis och ännu mer bönor som är på tapeten 😉 Och fermenterade grönsaker såklart.
Jag har haft en ganska fientlig inställning till bönor under relativt många år. Mest på grund av att jag förlitat mig på andras ”kunskap” om dessa och antagligen bara tagit in det som jag var villig att ta in. ”Jag har hört att / Jag har förstått att”… Så bör man inte jobba. Det är både naivt och trångsynt.
När det kommer till kost och hälsa kan det vara svårt att ”överge” en livsstil och tro som man haft under en lång tid. Men för att växa som människa gäller det ju att vara öppen för ny input, nya rön samt att ha en vilja och förmåga att våga ändra gamla invanda värderingar och beteenden. Vilket även den gamle LCHF:aren Erik Litsfeldt visar med sin samverkan i boken ”Låt bönor förändra ditt liv”
Hur som helst, för mig är det en helt nu värld som öppnas. Jag är skitdålig på allt vad bönor och vegetarisk mat heter, men jag är öppen för att prova och se om jag upplever några hälsofördelar. Har ni några bra recept med bönor (dock inte sojabönor) så dela gärna med er!