Om drygt två månader lämnar jag Malmö för ett års studier i Forsa, som ligger en bit utanför Hudiksvall 😯 ! Det är med skräckblandad förtjusning som jag tackat ja till den här utbildningen till beroendeterapeut. Avståndet är det som avskräcker mig, i övrigt är jag sååå taggad och tacksam för den här möjligheten och vart det kommer leda mig.

Just nu är tankarna inte så mycket på själva utbildningen utan allt runtomkring, som…
Hur kommer det vara att läsa igen?
Hur kommer jag trivas i en studentkorridor?
Vad ska jag göra med all egentid?
Hur kommer jag trivas med mina kursare?
Studielån -hur ska jag klara mig ekonomiskt?
Vad ska jag packa i? Hur ska jag få plats med allt jag vill ha med mig?
Det är såååå långt bort. Det tar ca 10 timmar att ta sig dörr till dörr.
Det kommer antagligen dröja 10 veckor innan jag träffar min man igen. Det är ju inte klokt! Fast man kan ju alltid ses i Stockholm en helg 😀

Hur som helst så känns det här som att jag påbörjar ett nytt kapitel i livet. Välbehövligt och mycket välkommet!

av Jessica

Välkommen hit! Jag heter Jessica och jobbar som kostrådgivare med fokus på ekologisk, magsmart och glutenfri mat. Det här är en livsstilsblogg där jag delar med mig av mitt liv och mina tankar om hälsa, kost, träning och återhämtning. Utöver detta hittar du massvis med goda och enkla recept utan gluten och få mejerier. Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera dit till ett enklare, rikare och hälsosammare liv. Att hjälpa dig hitta tillbaka till kärnan. Back 2 Basics.

6 svar på ”Forsa nästa!”
 1. Men oj – vad spännande! 🙂 Och grattis, så klart! 😀 Är det hos Bitten Jonsson du ska gå utbildning? Jag håller just nu på att läsa Sockerbomben 3.0; har läst tidigare utgåvor också. Väldigt intressant!

  Jag håller hela tiden på och experimenterar med vad som är optimal kost för mig och har kunnat konstatera nu under resan att ris och frukt inte triggar mitt sötsug. Finns ju ingen anledning att utesluta sådant man mår bra av att äta, men har varit lite ”kolhydratskrämd” ett tag, efter att ha ätit ganska strikt lågkolhydratskost tidigare. Jag tror att mina största källor till sug är sådant som liknar vanliga kakor och godis, så t ex bakning med dadlar borde jag låta bli. Skönt när man börjar bli klok på vad som funkar och inte, men sen gäller det så klart att acceptera och leva efter det också… Lite trist när man som jag älskar att baka.

  1. Ja det kommer bli ett intressant år 😀
   Men nej, det är inte hos Bitten. Tror att hennes utbildning kan vara ett bra komplement till den som jag ska gå.

   Det här med att vara kolhydatskrämd är väldigt vanligt för oss/dem som har levt med långvariga kolhydratrestriktioner.
   Tycker du gör helt rätt och provar vad som funkar för just dig och inte följer normen för vad som är ”tillåtet” och inte.
   Att hitta dina triggers och göra val som fungerar för just dig är en viktig del för att göra kosten till en livsstil och inte en diet. Är du med på hur jag menar?

   1. Jo, jag är absolut med på vad du menar. ? Lågkolhydratskosten har varit en bra bas för mig i flera år, men jag tror ju att vissa kolhydrater mår man (jag) bra av och då är det ju trist att utesluta dem i onödan.

    Jag har dessutom alltmer börjat inse, eller snarare acceptera, att jag är en känsloätare; framför allt i samband med uttråkning, frustration eller ilska. Det jag funderar på just nu är vilka andra utlopp än att äta som jag kan ta till framöver, för att få stopp på ätandet. Du har händelsevis inga bra förslag? ? En metod jag tagit till är att utesluta all typ av mat man kan äta med fingrarna (typ nötter, majskakor och ost) för då är det besvärligare att få till något att äta när det känslorelaterade suget kommer och jag hinner lättare få stopp på mig själv. Å andra sidan kan jag i andra sammanhang äta begränsat av t ex nötter, så det är inte nötterna i sig jag triggas av, utan de är bara ett utlopp. Svår balans, det där!

 2. Har du tagit sommarlov redan före studierna? 😉 För jag hoppas innerligt att du kommer att fortsätta blogga även under studieåret. Din blogg är ju min favorit! 🙂

  1. Jepps, har tagit sommarlov 😀
   I och med att jag lämnar man, familj och vänner för en lång tid framöver så har jag bortprioriterat bloggen framför IRL-sälle med dessa 😀
   Men jag kommer inte sluta blogga. Det kommer nog bli en hel del av den varan med tanke på hur mycket egentid jag kommer ha 😀
   Däremot är det nog en stor chans att den här bloggen får en ny vändning i form av beroende och beroendeproblematik.
   Får som sagt se i vilken riktning livet och bloggen kommer fortsätta, men jag hoppas du kommer hänga med 😀

   1. Låter sunt att prioritera sociala aktiviteter för ”bunkring”. 🙂

    Självklart hänger jag med på din resa framöver också; ska bli spännande! Skulle tro att jag själv inte egentligen har någon beroendeproblematik, men har däremot haft ett skadligt bruk av socker. Tycker dock att alla sådana här grejer kopplade till kost/hälsa/välmående är intressanta.

    Har förkovrat mig lite mer i bl A tarmhälsa under semestern och ser fram emot att testa t ex bönor i större utsträckning när vi kommit hem, men först 10 dagar semesternjutning kvar (inkl en rejäl dos färsk frukt varje dag). 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com