Det är nu drygt tre veckor sedan jag lämnade storstaden för lantlivet och jag älskar det! Jag har länge lekt med tanken på att lämna Malmö för ett liv närmare skog och vatten och på dessa få veckor står det klart att det är så det måste bli.

Det är en sån lyx att ha skogen precis runt husknuten! Mullar minst en timme om dagen. Och självklart passar jag på att samla under tiden. Hallon, blåbär, lingon och svamp. Jag är verkligen en samlare.

Men alla samlare behöver ju en jägare och även om jag inte känner en personligen så har jag sån tur att jag har en jägarfru i klassen! Vi har pratat mycket om djurhållning, kvalitet och mat – så när hon frågade om jag ville ha ett par duvor som hennes man skjutit var jag inte sen att tacka nej. Även om det betydde att de kom i ”intakt” skick.

Jag har aldrig plockat, flått eller ”styckat” en fågel (eller något annat djur) tidigare och det kändes lite motigt från början, men den känslan gick över väldigt snabbt. Det var inte värre än att ta ur en fisk. Med lite hjälp från Youtube lyckades jag riktigt bra – och efter första filén var utskuren var det som att jag aldrig gjort något annat 😉

Det blev en väldigt god middag!  Ugnsrostade grönsaker, duvbröst och en krämig kantarellröra med bacon, lök, vitlök och crème fraiche och så lite lingon på det. Det var många år sedan jag åt duva, kanske 30 år sedan, men gud vad gott det var! Det var mer som kött i konsistensen och viltsmaken var mild. Påminde lite om hjortfilé.

Klockan har nu hunnit bli sju och jag tänker bege mig ut på en morgonpromme innan frukost. Därefter blir det till att läsa lite facklitteratur innan skolan börjar. Life is sweet!

av Jessica

Välkommen hit! Jag heter Jessica och jobbar som kostrådgivare med fokus på ekologisk, magsmart och glutenfri mat. Det här är en livsstilsblogg där jag delar med mig av mitt liv och mina tankar om hälsa, kost, träning och återhämtning. Utöver detta hittar du massvis med goda och enkla recept utan gluten och få mejerier. Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera dit till ett enklare, rikare och hälsosammare liv. Att hjälpa dig hitta tillbaka till kärnan. Back 2 Basics.

2 svar på ”Jägare och samlare”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com