Tid och jag kommer normalt inte riktigt överens. Jag tycker det finns för lite av honom och hinner sällan med allt jag vill göra på en dag. Och saker jag vill göra får ibland prioriteras bort av sådant som jag måste göra för att livet (ekorrhjulet) ska fungera. I och med den här flytten och med tanke på att jag bor på skolan har jag köpt mig massor av tid.  Ingen restid, korta skoldagar, behöver typs aldrig gå och handla, lagar ingen mat (återkommer snart till detta) och kollar inte på TV.

Förstår ni hur mycket tid jag helt plötsligt har? Och det bästa av allt är att jag har ju inga måsten (beroende på hur man definierar måsten) – så all den här tiden fyller jag med saker som jag vill göra! Det är en sån lyx och jag förstår inte hur jag någonsin ska kunna leva på ett annat sätt. Stress finns inte här. Alls! Förstår ni hur bra man mår när det inte finns någon sådan?

Innan skoldagen ens börjat har jag både hunnit läsa en timme och gått en lång runda. Efter skolan hinner jag träna, läsa ännu mer, umgås med vännerna i huset, äta, skriva, reflektera och prata med min darling husband innan det är dags att sova.

Det här med matlagning har jag nästan lagt på hyllan det med. Frukost och lunch ingår i hyran, så det är bara middagen jag måste tillaga själv. Eftersom det inte är så kul att laga mat till en person, i ett kök som har två kokplattor och en minipini ugn, så blir det så att lagar ett ”mellankok” på fyra portioner och äter samma middag fyra dagar i sträck. Very tidseffektivt och än så länge väldigt gott 😀 Det här med skolmaten får vi ta i ett separat inlägg. Det går ganska bra, men den kunde varit sååå mycket bättre.

 

av Jessica

Välkommen hit! Jag heter Jessica och jobbar som kostrådgivare med fokus på ekologisk, magsmart och glutenfri mat. Det här är en livsstilsblogg där jag delar med mig av mitt liv och mina tankar om hälsa, kost, träning och återhämtning. Utöver detta hittar du massvis med goda och enkla recept utan gluten och få mejerier. Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera dit till ett enklare, rikare och hälsosammare liv. Att hjälpa dig hitta tillbaka till kärnan. Back 2 Basics.

9 svar på ”Inga måsten och gott om tid!”
 1. Hej!
  Så roligt med en skånsk LCHF-tjej på långt besök! ?. Jag är själv en skånska (från Vellinge utanför Malmö) och trogen LCHF/paleo-frälst sedan många år, och bor i Ljusdal. (Forsa ligger nästan mitt emellan Ljusdal o Huddik. Hojta till om du vill träna ihop, åka skidor, vandra, äta LCHF o helt enkelt umgås.

  Med vänlig hälsning,
  Susanne

  1. Vad kul med en skåning här uppe 😀 ! Hur hamnade du här?
   Själv åker jag hem till Malmö nu för jullov och praktik men kommer hit igen i mitten på april.
   Inte helt omöjligt att jag hör av mig då!

   Ha det fint och njut av snön och julen 😀

 2. Hej du! Är du tillbaka i Skåne igen? Hur var utbildningen? Saknar dina kloka blogginlägg med kostfunderingar & dina goda recept – är bloggen nedlagd? Hoppas inte! <3

  1. Jag håller med dig Matilda. Jag hoppas verkligen inte heller att bloggen är nedlagd. Har följt med Jessica från Sockertjockens tid och hon är en stor anledningen till att jag lever det härliga friska sunda liv jag lever idag.

  2. Hej Matilda!
   Så kul att du hör av dig!
   Jepps, jag är tillbaka i Skåne nu 😀
   Helt fantastisk utbildning, har lärt mig massor! Många nya insikter om mig själv. Antagligen det bästa jag gjort för mig själv någonsin.
   Är bloggen nerlagd? Hmmm…jag vet inte än 🙂
   Hur är det med dig och ditt liv? Hade varit kul med en uppdatering <3

   1. Jag hoppas verkligen att du hittar tillbaka till blogglusten! <3

    Tja, hur är det här – livet pågår! 😉 Har experimenterat friskt med maten under året, men konstaterat att jag mår bäst på en relativt strikt lågkolhydratskost. Har svårt att hålla sug, vikt & ”magform” (blir uppblåst) om jag äter stora mängder grönsaker & fibrer (baljväxter), så oavsett vad forskningen säger om fördelarna känner jag för egen del att det finns för många nackdelar. Landar dock på 5-600 g grönsaker en normal dag, så äter ändå hyfsat mycket.

    Har spenderat sommaren i Thailand & där blir det en del ris till maten & frukt till mellanmål. Är dock svårt att hålla uppe fetthalten där, så då får det bli så. Suget hålls hyfsat i schack ändå pga det inte finns skafferi el kyl att småäta ur. 😉 Den jobbiga fasen uppstår nu, precis efter hemkomst, när kroppen ska adapteras till lågkolhydratskost igen – löpningen blir sjuuukt seg, men jag vet ju att det blir bättre.

   2. Och du då – har du nya/andra jobbplaner nu efter avslutad utbildning? Du kanske flyttar till Norrland permanent?!

    1. Sorry, har helt missat din kommentar!
     har precis påbörjat en ny utbildning i Malmö. Så de närmsta två åren är jag ”fast” 😀 Efter det är livet ett oskrivet kort. Är öppen för det mesta och får se var livet tar mig 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com