Här kommer ett fantastiskt gott recept på ett mjölfritt nötbröd! Innehåller endast nötter, frön, kokosolja, ägg och kryddor för den som vill. Idag smaksatte jag brödet med anis, fänkål och kummin. Såååå gott!

Ingredienser till 1 bröd (ca 35 skivor): 

  • 100 g macadamianötter
  • 150 g hasselnötter
  • 150 g valnötter
  • 100 g linfrö
  • 100 g sesamfrö
  • 100 g solrosfrö
  • 100 g pumpakärnor
  • 2 msk brödkryddor (uteslut om du vill ha en naturell smak)
  • 6 ägg
  • 0,5 dl kokosolja 

Värm ugnen till 160 grader. Hacka några av nötterna grovt och låt resten vara hela. Smält kokosoljan och blanda därefter ihop alla ingredienser. Klä en avlång 2 liters form med bakplåtspapper och häll ner nötblandningen. Grädda mitt i ugnen 60 minuter. Ta sedan ut brödet och låt svalna på galler. Skär brödet i skivor och förvara i frys. 

 

 

 

av Jessica

Välkommen hit! Jag heter Jessica och jobbar som kostrådgivare med fokus på ekologisk, magsmart och glutenfri mat. Det här är en livsstilsblogg där jag delar med mig av mitt liv och mina tankar om hälsa, kost, träning och återhämtning. Utöver detta hittar du massvis med goda och enkla recept utan gluten och få mejerier. Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera dit till ett enklare, rikare och hälsosammare liv. Att hjälpa dig hitta tillbaka till kärnan. Back 2 Basics.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com