Gillar ni vörtkrydda? Själv har jag ganska nyligen fattat tycke för smaken och börjat experimentera med den i olika julbröd. Tyvärr innehåller den färdiga kryddblandningen man köper gluten, men man kan ju alltid blanda ihop en egen variant. 

Receptet ger ca 4 msk vörtkrydda:

  • 1 msk malda pomeransskal
  • 1 msk anis
  • 1 msk fänkål
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 0,5 tsk mald ingefära
  • 0,5 tsk malda kardemummakärnor
  • 1 tsk kokossocker eller annan sötning
  1. Blanda ihop alla ingredienser i en mortel och stöt till en jämn konsistens. Förvara i väl försluten kryddburk. 

Jag tillsatte 1 msk vörtkrydda till mina scones vilket betyder 2 msk krydda till 4 scones. Supergoda att servera med bara smör och ost!

 

 

av Jessica

Välkommen hit! Jag heter Jessica och jobbar som kostrådgivare med fokus på ekologisk, magsmart och glutenfri mat. Det här är en livsstilsblogg där jag delar med mig av mitt liv och mina tankar om hälsa, kost, träning och återhämtning. Utöver detta hittar du massvis med goda och enkla recept utan gluten och få mejerier. Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera dit till ett enklare, rikare och hälsosammare liv. Att hjälpa dig hitta tillbaka till kärnan. Back 2 Basics.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com