Paleo kola med nötter och flingsalt, 20-30 bitar
- 10 dadlar (använder du medjoldadlar räcker det med 5-6 st då de är mycket större)
- 2 msk kokosolja
- 1 krm vaniljpulver
- 1 tsk flingsalt
- 1,5 dl pistagenötter (skalade)
- 1,5 dl hasselnötter
- 2 msk sesamfrön
- mer flingsalt
- Rosta nötter och sesamfrön i torr panna. Börja med fröna och rosta dessa för sig då det går snabbare för dessa att få färg. Ställ åt sidan för att svalna.
- Kärna ur dadlarna och lägg i en mixer tillsammans med kokosolja. Kör till en jämn smet. Den ska bli lite ”slajmig” och bli mörkare i färgen.
- Häll upp i en skål och blanda ner vaniljpulver och flingsalt. Tillsätt de avsvalnade nötterna och fröna. Blanda väl.
- Tryck ut till en rektangel på ett bakplåtspapper, ca 13×16 cm. Strö över lite flingsalt.
- Ställ in i kylen 1 timme eller mer för att stelna innan du skär upp den i bitar. Provsmaka därefter en bit och försök att inte ta en (eller tre) till. Let me know how it went 😉
Kul att du är igång med bloggandet igen! 🙂
Idag är första dagen på julledigheten för min del & barnen har sin första jullovsdag, så i eftermiddag ska vi göra en sats av den här kolan, för att fira in ledigheten. Eller ja; fira blir väl mer när vi äter den, men det tänkte vi också göra idag!
Men vad härligt med julledighet! Hoppas godiset uppskattas även av de små 😀