Väldigt mumsig fudge som smakar precis som pepparkaksdeg. Delish! Jag har gjort en variant utan mejerier och vitt socker men det går att byta ut samtliga ingredienser mot andra alternativ.

Receptet är beräknat till ca 12 bitar:

  • 2 dl kokosgrädde (av märket Garant)
  • 50 g ghee
  • 2 msk honung
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 0,75 dl sötmandel
  1. Häll upp kokosgrädde, ghee och honung i en kastrull och låt sjuda upp. Låt sjuda/småkoka 20-40 minuter tills det börjar tjockna. Rör runt då och då så att det inte kokar för mycket.
  2. Tillsätt pepparkakskryddan när blandningen tjocknat och rör runt väl.
  3. Klä en liten form (10×17 cm) med bakplåtspapper. Lägg mandlarna i botten på formen. Spara eventuellt några för garnering. Häll därefter upp fudgen och ställ in i kyl eller frys för att stelna.

Kokosgrädden kan bytas ut mot vanlig grädde, ghee mot smör och honung mot valfri sötning.

av Jessica

Välkommen hit! Jag heter Jessica och jobbar som kostrådgivare med fokus på ekologisk, magsmart och glutenfri mat. Det här är en livsstilsblogg där jag delar med mig av mitt liv och mina tankar om hälsa, kost, träning och återhämtning. Utöver detta hittar du massvis med goda och enkla recept utan gluten och få mejerier. Med denna blogg hoppas jag kunna inspirera dit till ett enklare, rikare och hälsosammare liv. Att hjälpa dig hitta tillbaka till kärnan. Back 2 Basics.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com